Recepten

 

Goed eten hoeft niet ingewikkeld te zijn. De beste resultaten bereikt U met ingrediënten van het seizoen en een combinatie van eenvoudige  smaken. Voor degenen die waarde hechten aan schoonheid, en een prachtig opegemaakte tafel vertelt ons net zoveel over de kok als het eten.

 

 

Romige Zalm soep voor vier personen

800 g aardappelen

600 g zalm

1 ui

1 l water

2 visbouillonblokjes

1 laurierblad

2 dl room

100 g boter

Zout

Witte of zwarte peper

Verse dille

Roggebrood (voor erbij)

Snij de aardappelen en de zalm in blokjes (+ 3cm). Snipper de ui. Giet water in een steelpan en voeg de Hak de aardappelen en de zalm. Snijd de ui in dobbelstenen. Giet water in een steelpan en voeg de visbouillonblokjes, laurierblad en gesnipperde ui toe. Aan de kook brengen. Voeg de aardappelen toe en laat ze ongeveer 10 minuten langzaam sudderen. Voeg de zalm toe en sudder nog 5-10 minuten. Voeg room en boter toe, laat de boter smelten. Voeg naar smaak witte of zwarte peper en eventueel zout in de soep. Serveer met de verse dille en met roggebrood. 

 

Witvis Ceviche

2 witvis

3 dl koriander

1 komkommer

3 rijpe avocado's

2 limoenen

½ citroen

1 rode ui

1 rode chili

Zout

Leg komkommerschijfjes en avocadostukjes op een platte schaal en knijp wat citroensap erover. Neem de gemarineerde vis uit de koelkast, voeg er fijngehakte koriander toe en nog wat meer limoensap. Garneer met partjes  limoen en korianderbladeren en serveer.

 

 

 Blinis , kuit en koud gerookte zalm

(maak het deeg ten minste 2 uur, maar bij voorkeur een dag van tevoren, klaar)
4 dl volle melk

20 g gist

3 dl boekweitmeel

3 dl tarwemeel

2 dl bier

3 eidooiers

1 el zout

3 eieren

50 g gesmolten boter voor het deeg

(flink wat) boter om te bakken

Kleine marene kuit/ koud gerookte zalm/ crème fraîche/ rode ui

Maak het Blini-deeg in een grote kom, omdat het 's nachts veel zal rijzen. Los het gist in lauwwarme melk op. Meng het boekweitmeel daarbij. Bedek het deeg met een handdoek en laat het bij kamertemperatuur overnachten (minstens 2 uur maar 12 is beter).

Maak het deeg af door er bier, tarwemeel, zout en eigeel in te mixen. Klop de eiwitten tot schuim en voeg voorzichtig toe aan het deeg. Smelt de boter en voeg deze ook toe. Laat het deeg een paar minuten rusten alvorens te bakken.

Bak de Blinis een voor een in flink wat boter. De pan mag niet te heet zijn ander branden de blinis aan. In het midden van elke blini kunt u ook een beetje boter leggen. Blinis zijn op hun best wanneer ze warm worden geserveerd, maar kunnen voor ze geserveerd worden ook een korte tijd in de oven warm gehouden worden. Serveer met de kuit, koud gerookte zalm, crème fraîche en fijngesneden rode ui.

Wacht a.u.b...

We use cookies to give you the best experience on our website. If you continue to use our website, you accept the use of cookies. Read more from here

We use cookies to give you the best experience on our website. If you continue to use our website, you accept the use of cookies. Read more from here